Nieuws

Samenwerking Philips en Henry Schein Medical

Geschreven door Henry Schein Medical | 6/18/24 9:53 AM

Philips en Henry Schein Medical, distributeur van medische producten, gaan in Nederland samenwerken om het echografie-aanbod toegankelijker te maken voor eerstelijns zorgverleners, waaronder huisartsen en verloskundigen.

“Echografie is een waardevol hulpmiddel voor zorgverleners bij het stellen van diagnoses. Een getrainde gebruiker kan met een echo beter onderzoek verrichten en diagnoses stellen. Een patiënt kan hierdoor sneller geholpen worden en de juiste behandeling ontvangen”, zegt Anine van den Hurk, Head of Ultrasound bij Philips Benelux. “Henry Schein Medical heeft een groot netwerk in de eerstelijnszorg en is daardoor een ideale partner om eerstelijnszorgverleners in heel Nederland toegang te bieden tot onze echografie oplossingen met het doel om de patiëntenzorg te verbeteren."

 


Echografie voor de eerstelijnszorg

Philips heeft een breed portfolio aan echografie-oplossingen. Het porfolio bestaat uit draagbare en verrijdbare echografie-systemen die geschikt zijn voor de eerstelijnszorg. Eén van de focusproducten in de samenwerking, die nu al verkrijgbaar is via Henry Schein Medical, is de Philips Lumify. Een lichtgewicht transducer ontworpen voor mobiliteit en gebruiksgemak, waarmee huisartsen in hun praktijk, op huisbezoek of waar dan ook met behulp van echografie patiënten kunnen onderzoeken.

"De samenwerking met Philips versterkt onze missie om onze klanten te voorzien in innovatieve producten en oplossingen voor de gezondheidszorg", aldus Alain Nijsing, General Manager van Henry Schein Medical in Nederland.

Naast de draagbare Lumify kunnen huisartsen en verloskundigen met meer echo-ervaring ook bij Henry Schein Medical terecht voor de Philips Affiniti echografie-systemen. Deze zijn geschikt voor onderzoek naar veelvoorkomende symptomen en klachten. Bijvoorbeeld voor abdominaal onderzoek om afwijkingen aan de organen en bloedvaten vast te stellen. Verloskundigen kunnen met de Affiniti systemen onderzoeken verrichten tijdens iedere fase van de zwangerschap.

Philips Lumify- en Affiniti-systemen zijn verkrijgbaar via Henry Schein Medical Nederland. Klik hier om het aanbod te verkennen.