Overslaan naar inhoud
Winkelmandje henry schein

Philips en Henry Schein Medical werken samen om echografie-oplossingen te bieden aan eerstelijns zorgverleners

Philips en Henry Schein Medical, distributeur van medische producten, gaan in Nederland samenwerken om het echografie-aanbod toegankelijker te maken voor eerstelijns zorgverleners, waaronder huisartsen en verloskundigen.

Philips Lumify

“Echografie is een waardevol hulpmiddel voor zorgverleners bij het stellen van diagnoses. Een getrainde gebruiker kan met een echo beter onderzoek verrichten en diagnoses stellen. Een patiënt kan hierdoor sneller geholpen worden en de juiste behandeling ontvangen”, zegt Anine van den Hurk, Head of Ultrasound bij Philips Benelux. “Henry Schein Medical heeft een groot netwerk in de eerstelijnszorg en is daardoor een ideale partner om eerstelijnszorgverleners in heel Nederland toegang te bieden tot onze echografie oplossingen met het doel om de patiëntenzorg te verbeteren."

 

"Echografie is een waardevol hulpmiddel voor zorgverleners bij het stellen van diagnoses.
Een getrainde gebruiker kan met een echo beter onderzoek verrichten en diagnoses stellen.
Een patiënt kan hierdoor sneller geholpen worden en de juiste behandeling ontvangen."
- Anine van den Hurk, Head of Ultrasound bij Philips Benelux

Echografie voor de eerstelijnszorg

Philips heeft een breed portfolio aan echografie-oplossingen. Het porfolio bestaat uit draagbare en verrijdbare echografie-systemen die geschikt zijn voor de eerstelijnszorg. Eén van de focusproducten in de samenwerking, die nu al verkrijgbaar is via Henry Schein Medical, is de Philips Lumify. Een lichtgewicht transducer ontworpen voor mobiliteit en gebruiksgemak, waarmee huisartsen in hun praktijk, op huisbezoek of waar dan ook met behulp van echografie patiënten kunnen onderzoeken.

"De samenwerking met Philips versterkt onze missie om onze klanten te voorzien in innovatieve producten en oplossingen voor de gezondheidszorg", aldus Alain Nijsing, General Manager van Henry Schein Medical in Nederland.

Naast de draagbare Lumify kunnen huisartsen en verloskundigen met meer echo-ervaring ook bij Henry Schein Medical terecht voor de Philips Affiniti echografie-systemen. Deze zijn geschikt voor onderzoek naar veelvoorkomende symptomen en klachten. Bijvoorbeeld voor abdominaal onderzoek om afwijkingen aan de organen en bloedvaten vast te stellen. Verloskundigen kunnen met de Affiniti systemen onderzoeken verrichten tijdens iedere fase van de zwangerschap.

Philips Lumify- en Affiniti-systemen zijn verkrijgbaar via Henry Schein Medical Nederland. Klik hier om het aanbod te verkennen.  
 

 

Over Philips
Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) een toonaangevend gezondheidstechnologie bedrijf heeft zich gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van mensen door zinvolle innovatie. De patiënt- en mensgerichte innovatie van Philips maakt gebruik van geavanceerde technologie en diepgaande klinische en consumenteninzichten om persoonlijke gezondheidsoplossingen te bieden voor consumenten en professionele oplossingen voor zorgverleners en hun patiënten, zowel in het ziekenhuis als thuis.

De onderneming is gevestigd in Nederland en is een leider op het gebied van diagnostische beeldvorming, echografie, beeldgestuurde therapie, patiëntmonitoring, enterprise informatics, evenals persoonlijke verzorging en gezondheid. Philips had in 2023 een omzet van 18,2 miljard euro en heeft ongeveer 69.100 werknemers in dienst met verkoop en diensten in meer dan 100 landen. Nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Over Henry Schein

Henry Schein Medical is de Nederlandse dochteronderneming van Henry Schein, Inc. (Nasdaq: HSIC), die via een netwerk van mensen en technologie oplossingen biedt aan professionals in de gezondheidszorg. Met meer dan 25.000 Team Schein Members voorziet het Henry Schein netwerk van vertrouwde adviseurs meer dan 1 miljoen klanten over de hele wereld van ruim 300 hoogwaardige oplossingen die hun operationele succes en hun klinische resultaten helpen verbeteren.  
 
Deze zakelijke, klinische, technologische en supply chain oplossingen dragen we bij aan de efficiënte bedrijfsvoering van tandheelkundige en medische praktijken, waardoor deze betere kwaliteitszorg kunnen bieden. Deze oplossingen zijn ook geschikt voor tandheelkundige laboratoria, overheids- en institutionele gezondheidsinstellingen en andere instanties binnen de gezondheidszorg. 
 
Henry Schein werkt via een gecentraliseerd en geautomatiseerd distributienetwerk, met een selectie van meer dan 300.000 merkproducten en producten van het Henry Schein-merk in onze distributiecentra. Vanuit het hoofdkwartier in Melville, New York, is Henry Schein als FORTUNE 500-bedrijf en lid van de S&P 500® Index rechtstreeks of via dochterondernemingen actief in 33 landen en gebieden. Ga voor meer informatie naar de website van Henry Schein Nederland: www.henryschein.nl of van Henry Schein, Inc.: www.henryschein.com.

Gerelateerde berichten