Overslaan naar inhoud
Winkelmandje henry schein

Infuus en Katheterset Verloskunde niet langer leverbaar

 

Graag informeren wij u over een belangrijke wijziging in ons productaanbod. Helaas kunnen we onze speciaal samengestelde Infuus- en Kathetersets voor verloskunde momenteel niet langer aanbieden. De oorzaak hiervan ligt in de nieuwe Europese Medical Device Regulation (MDR) die vanaf 26 mei 2024 van kracht is. Deze regelgeving vereist dat medische sets en verpakkingen officieel worden geproduceerd door een erkende fabrikant, inclusief een officiële bijsluiter.

6048e8d91704b5cf258a7111_eu-mdr-1

Oplossingen en Alternatieven

Hoewel we de complete sets niet meer mogen verkopen, is het mogelijk om de benodigde onderdelen afzonderlijk te bestellen en zelf een set samen te stellen. Hier zijn enkele beschikbare producten die u kunnen helpen:

Infuusnaalden

De infuusnaalden zijn beschikbaar in kleine verpakkingen van vijf stuks:

Katheterset Toebehoren

Andere onderdelen van de katheterset zijn ook los verkrijgbaar:

Houd er rekening mee dat de connector/verlenglijn, die in de katheterset zat als verbinding tussen de NaCl-zak en de verblijfskatheter, niet meer beschikbaar is. De fabrikant is in oktober 2023 gestopt met de productie hiervan en er is momenteel geen alternatief product beschikbaar.

Een tijdelijke oplossing kan zijn om een infuussysteem (slang met regelaar) te gebruiken. Deze aanpak wordt ook aanbevolen door de CAVE training acute verloskunde.

Infuuspleisters en Infuussystemen

Helaas zijn infuuspleisters en infuussystemen nog niet beschikbaar in kleine officiële fabrieksverpakkingen. Ze zijn alleen verkrijgbaar in grote hoeveelheden (50 of 100 stuks). Hier zijn de links naar deze producten:

Wat Kunt U Doen?

Wij begrijpen dat deze veranderingen ongemakkelijk kunnen zijn. Daarom raden we aan om contact op te nemen met de betreffende afdeling in het ziekenhuis. Vaak zijn zij bereid om u te voorzien van een paar van deze artikelen.

We werken hard om de infuus- en katheterset voor verloskunde weer in ons assortiment te krijgen. Dit proces kan echter enige tijd duren vanwege de noodzakelijke goedkeuringen van de documenten en verpakkingen.

Voor meer informatie over de nieuwe Europese MDR-wetgeving kunt u onze blogpost over MDR van EU lezen.

We hopen dat deze informatie u helpt en bieden onze excuses aan voor het ongemak. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.