Overslaan naar inhoud
Winkelmandje henry schein

Dringende Veiligheidswaarschuwing voor de Braun ThermoScan® PRO 6000

Baxter (Welch Allyn), fabrikant van de Braun ThermoScan® PRO 6000-oorthermometer brengt een belangrijke veiligheidswaarschuwing over dit product. Het betreft de Braun ThermoScan® PRO 6000-oorthermometer (Henry Schein art. nr. 622958 of 571694). Heeft u dit product in uw praktijk, lees dit bericht dan aandachtig en volg de hierin vermelde reinigingsinstructies om risico's te vermijden.

Braun Pro 6000  blog banner

Beschrijving van het probleem

Baxter Healthcare Corporation heeft geconstateerd dat de Braun ThermoScan® PRO 6000-oorthermometers (art. nr. 622958 of 571694) mogelijk zijn geleverd met een verouderde versie van de gebruiksaanwijzing. De correcte, actuele gebruiksaanwijzing bevat een belangrijke waarschuwing over de juiste reiniging van de thermometer. Het niet opvolgen van deze instructies kan leiden tot het binnendringen van vloeistoffen, wat oververhitting van de sondetip kan veroorzaken. Dit kan brandwonden veroorzaken bij de gebruiker of in de gehoorgang van de patiënt, en kan tevens onnauwkeurige temperatuurmetingen tot gevolg hebben.

Aangepaste reinigingsinstructies

Gebruik de PRO 6000-oorthermometer volgens de actuele reinigingsinstructies (CD-materiaalnummer 421032), of bekijk via deze link de juiste versie. Vernietig alle oude versies om risico’s te elimineren (CD-materiaalnummer 419450).


 

Belang van deze waarschuwing

Het niet naleven van de reinigingsinstructies kan leiden tot ernstige veiligheidsrisico's voor gebruikers en patiënten. Hoewel er tot op heden geen meldingen van ernstig letsel zijn ontvangen, is het essentieel om preventieve maatregelen te nemen om mogelijke incidenten te voorkomen.

Voor meer informatie, vragen of ondersteuning kunt u contact met ons opnemen via de onderstaande contactgegevens.